Parajos, ricottás gnocchi

A parajos, ricottás gnocchi recept hozzávalói

50 dkg ricotta, 20 dkg liszt, só, bors, 10 dkg tojássárga, 40 g parmezán sajt, 20 dkg paraj, 5 dkg rókagomba, 10 dkg koktélparadicsom, 2 dl tejszín, olívaolaj

Parajos, ricottás gnocchi

Parajos, ricottás gnocchi

 

A parajos, ricottás gnocchi recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul recept következik ismét. A gombócokat magunk készítjük el, minden jobb, ha otthon készül, ugye? Ráadásul, mindezzel együtt is egy gyorsan elkészíthető ételről van szó, így azt gondoljuk, sok akadály nem állhat útjába annak, hogy nekiálljanak. Tehát, nézzék meg, és készítsék is el így!

A ricottát egy keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a lisztet, pici sót, a tojássárgát, reszelt parmezán sajtot, és összekeverjük. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és az összevágott parajt kicsit lehúzatjuk, majd a ricottás tálba tesszük, és hozzákeverjük. A parmezánhoz aktuális árakat itt találnak.

Közben egy lábosban vizet forralunk, amit sózunk. Egy habzsákba töltjük az összekevert masszát, majd a forrásban lévő vízbe nyomjuk úgy, hogy egy késsel egy centinként  elvágjuk, így egyforma kis gnocchikat kapunk. 2 percig főzzük, majd leszűrjük.

Egy másik serpenyőben a leforrázott rókagombát kicsit lepirítjuk, borsozzuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot és a gnocchit. Felöntjük tejszínnel, beforraljuk, majd tálaljuk. Tényleg ennyire egyszerű, a végeredmény pedig egy igen jó hangulatú étel!

 

Gnocchira itt adunk egy másik receptet, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Ha a Mit főzzünk ma? levesreceptjei között is körülnézne, tegye meg, annyit tudunk segíteni, hogy elegendő idekattintani, és már indulhat is a válogatás! Van miből.

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Parajos, ricottás gnocchi
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.