Puliszkával töltött paradicsom

 

Hozzávalók

4 db nagy paradicsom (magház nélkül), 10 dkg kukoricadara, 3 dl zöldségalaplé, 5 dkg vaj,
só, bors, parmezánsajt, 10 dkg lolló, 5 dkg olívabogyó, 1 csomag petrezselyemzöld, 40 dkg gomba, citromlé, olívaolaj, cukor

 

Puliszkával töltött paradicsom

Puliszkával töltött paradicsom

 

A puliszkával töltött paradicsom elkészítése

 

A vajjal, zöldségalaplével, kukoricadarából puliszkát készítünk. Kihűtjük, majd betöltjük vele a paradicsomokat. Tetejére parmezánsajtot hintünk. Sütőben rápirítjuk.

Közben elkészítjük elkészítjük a gombasalátát: a tányér aljára ruccola kerül, a tisztított, megmosott, szeletelt gombát olívaolajjal, cukorral, sóval, petrezselyemzölddel, citromlével összekeverjük.

Ráhintjük a ruccolára, megszórjuk olívabogyóval. Közepére helyezzük az aranysárgára pirított paradicsomokat.

Desszertnek a következőt ajánlom a kedves nézőknek: Gyümölcsfagylalt sárgadinnyehajóban babapikótával díszítve.

 

2

2

 

Egy másik paradicsomos receptet itt találnak!

Ehhez az ételhez, ha gondolják, remekül passzol egy cabernet sauvignon-merlot cuvée.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Puliszkával töltött paradicsom
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.