Rakott karalábé snidlinges sertésszűzzel

A rakott karalábé snidlinges sertésszűzzel recept hozzávalói

8 db közepes zsenge karalábé, 1,5 l zöldségleves, 70 dkg sertésszűz, só, durvára tört színes bors, 3 evőkanál magos mustár, 1 nagy csokor snidling, 0,7 dl olaj, 25 dkg edami sajt

Rakott karalábé snidlinges sertésszűzzel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Rakott karalábé snidlinges sertésszűzzel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A rakott karalábé snidlinges sertésszűzzel recept elkészítése

 

Arra gondoltunk ma, hogy újrafogalmazzuk a karalábé szerepét a konyhában. Remek zöldségről van szó, friss, ízletes, és most belepasszírozzuk egy rakott receptbe. Nézzék meg, hogyan dolgozunk vele, és készítsék el Önök is így ezt a receptet!

A vékonyan meghámozott, megmosott karalábékat lapjával három-három egyforma szeletre vágjuk, majd a zöldséglevesben roppanósra főzzük, és leszűrjük.

Közben a megtisztított sertésszűzből 16 egyforma vastag szeletet vágunk, nagyjából akkorára klopfoljuk, mint a karalábészeletek, majd sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, megszórjuk az aprított snidlinggel, és meglocsoljuk az olajjal. Ezután forró serpenyőben magas tűzön pirosra sütjük, de nem sütjük teljesen át. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

A rétegezésnél az alsó karalábé szeletre jön egy szelet elősütött szűz, egy vékony szelet edami sajt, majd újból karalábé, hús, sajt, karalábé, és a tetejét sajtszelettel zárjuk. Ha minden karalábét berétegeztünk, olajozott tepsibe tesszük, és 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk.

 

Jellemzően leveshez szoktuk használni a karalábét, itt nézhetnek meg egy karalábés-leveses receptet.

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rakott karalábé snidlinges sertésszűzzel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.