Rakott krumpli juhtúróval

 A rakott krumpli juhtúróval recept hozzávalói

1 kg burgonya, 3 dl tejszín, 50 dkg juhtúró, só, fehérbors, szerecsendió, rozmaring, 20 dkg trappista sajt, 20 dkg vargánya, 2 dl fehérbor, 10 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma

Rakott krumpli juhtúróval

Rakott krumpli juhtúróval

 

A rakott krumpli juhtúróval recept elkészítése

 

Rakott krumpli, Mit főzzünk ma?-módra ismét egy kicsit másképp. Nem csak a juhtúró miatt, mert gombát is fogunk használni. Ez most nem a legolcsóbb receptünk, de van benne kraft, érdemes megnézni, érdemes elkészíteni. Tegyenek így!

A burgonyát vékony szeletekre vágjuk. Ezután egy lábosban a juhtúrót a tejszínnel felmelegítjük, majd megszórjuk fehérborssal, szerecsendióval. Következik a burgonya,  hozzáadjuk, de már nem melegítjük tovább. A vargányához aktuális árat itt találnak, a juhtúróhoz pedig itt. Persze friss gombával az igazi, de a fagyasztottal sincs gond, ráadásul nem vagyunk szezonhoz kötve.

A kapott összetevőket összekeverjük, és egy tűzálló tálba tesszük. A tetejére sajtot reszelünk, majd 130 fokos sütőben legalább 1 óra 20 percig sütjük. A sütési idő persze a burgonya keménységétől is függ. Ezt egészen egyszerűen tudjuk ellenőrizni. Egy hurkapálcát beletolunk a krumpliba, és ha még kemény, azaz nehezen tudjuk megszúrni, akkor tovább sütjük, amíg jó nem lesz.

Közben egy serpenyőben pár csepp olajat melegítünk, és a gondosan megmosott vargányagombát, amiket mérettől függően félbe vagy negyedbe vágtunk lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd zúzott fokhagymát szórunk rá, és végül felöntjük fehérborral.

Kicsit forraljuk, majd a tűzről levéve a vajat hozzáadjuk, és a burgonyával tálaljuk. Ugye azért nem volt vészes, és nekilátnak az elkészítésnek?

 

És, ha már rakott, itt adunk egy húsos verziót, nézzék meg ezt is, és alkalomadtán készítsék is el!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.