Rántott zeller szezámpanírban

Hozzávalók

3 db zellergumó, liszt, tojás, morzsa, 1 kávéskanál hántolt szezámmag, 10 dkg krémsajt (sima), házi pesto(vagyis:petrezselyem, oreganó, bazsalikom olivaolajban)

Desszerthez:

50 dkg túró, 2 evőkanál porcukor, 8 dkg búzadara, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 db tojás, 1 evőkanál liszt, 10 dkg mák, 10 dkg aszalt szilva, 5 dkg porcukor

 

Rántott zeller szezámpanírban

Rántott zeller szezámpanírban

 

Itt a legmunkaigényesebb előkészítést a zellergumó igényli.

Viszonylag egészséges zöldséget kell kiválasztani.

Megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, előfőzzük, majd hideg vízben megállítjuk a főzésben.

Leszárítjuk, és így panírozzuk be, liszt, tojás és szezámmagos zsemlemorzsába.

Hirtelen bő olajban kisütjük.

Elkészítjük sajtmártásunkat.

A krémsajthoz hozzáadjuk kedvenc fűszereinkből készült pestonkat.

Így tálaljuk ezt a vegetáriánus ételt.

A túrógombócot a szokott módon elkészítjuk, amiben mi eltértünk a megszokottól, hogy aszalt szilvát rejtettünk a gombóc közepébe és amikor kifőztük a gombócot nem zsemlemorzsába forgattuk meg, hanem cukrosmákban.

Itt találnak egy másik hús nélküli receptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rántott zeller szezámpanírban
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.