Rántott zeller szezámpanírban

Hozzávalók, rántott zeller szezámpanírban

3 db zellergumó, liszt, tojás, morzsa, 1 kávéskanál hántolt szezámmag, 10 dkg krémsajt (sima), házi pesto(vagyis:petrezselyem, oreganó, bazsalikom olivaolajban)

Desszerthez:

50 dkg túró, 2 evőkanál porcukor, 8 dkg búzadara, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 db tojás, 1 evőkanál liszt, 10 dkg mák, 10 dkg aszalt szilva, 5 dkg porcukor

 

Rántott zeller szezámpanírban

Rántott zeller szezámpanírban

 

A rántott zeller szezámpanírban recept elkészítése

 

Itt a legmunkaigényesebb előkészítést a zellergumó igényli. Egészséges zöldséget kell kiválasztani. Megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, előfőzzük, majd hideg vízben megállítjuk a főzésben.

Leszárítjuk, és így panírozzuk be, liszt, tojás és szezámmagos zsemlemorzsába. Hirtelen bő olajban kisütjük.

Elkészítjük sajtmártásunkat. A krémsajthoz hozzáadjuk kedvenc fűszereinkből készült pesztónkat. Így tálaljuk ezt a vegetáriánus ételt.

A túrógombócot a szokott módon elkészítjük, amiben mi eltértünk a megszokottól, hogy aszalt szilvát rejtettünk a gombóc közepébe, és amikor kifőztük a gombócot, nem zsemlemorzsába forgattuk meg, hanem cukros mákban.

Itt találnak egy másik hús nélküli receptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rántott zeller szezámpanírban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.