Sajtos brokkolipüré

A sajtos brokkolipüré recept hozzávalói

80 dkg bélszín, 40 dkg brokkoli, 30 dkg burgonya, szerecsendió, só, bors, 1 dl tejszín, 5 dkg vaj, 15 dkg ementáli sajt

Sajtos brokkolipüré

Sajtos brokkolipüré

 

A sajtos brokkolipüré recept elkészítése

 

Egy kicsit becsapós a cím, mert a különleges püré mellé adtunk egy különleges húst is. Amennyiben a bélszínt elhagynák, a brokkolipüré remek köret bármilyen hús mellé, lényeg, hogy próbálják, ki készítsék el így!

Azzal kezdünk, hogy a bélszínből 4 db 20 dekás steaket vágunk. Megborsozzuk, és beolajozott zsírpapírba tekerjük, majd így egy napra hűtőbe tesszük érlelni. A bélszínhez aktuális árat itt találnak.

Amint a bélszín magába szívta a pácot, kezdődhet a főzés! Először is a burgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk, majd egy edényben sós vízben megfőzzük. Egy másik edénybe beletesszük a brokkolirózsákat, és egy csipetnyi szódabikarbónát adunk hozzá, majd egy kis sót és szerecsendiót is. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ha megfőtt, akkor a víz 90%-át leöntjük, majd a brokkolikat egy rúdmixerrel összeturmixoljuk.

Ha a burgonya is megfőtt, akkor egy krumplinyomón áttörjük, és a leturmixolt brokkolipüréhez keverjük egy habverővel. Beletesszük a vajat és a tejszínt, valamint a reszelt sajtot, és összekeverjük.

Egy serpenyőben a 24 órán át érlelődött bélszínszeletek mindkét oldalát megsütjük, és a pürével tálaljuk.

 

Néhány brokkolis receptet itt találnak, nézzék meg ezeket is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.