Sonkás, sajtos karfiol csőben sütve

A sonkás, sajtos karfiol csőben sütve recept hozzávalói

60 dkg karfiol, 20 dkg sonka, só, bors, szerecsendió, 15 dkg liszt, 20 dkg vaj, 4 db tojás, 1 csomag petrezselyem, 2 db újhagyma, 0,5 liter tej, 30 dkg trappista sajt

Sonkás, sajtos karfiol csőben sütve

Sonkás, sajtos karfiol csőben sütve

 

A sonkás, sajtos karfiol csőben sütve recept elkészítése

 

Már többször esett szó a csőben sütésről, avagy gratinírozásról, de még mindig nagy az érdeklődés e módozat iránt, ezért is gondoltuk, hogy mutatunk egy újabb variációt.

A karfiolt előre megfőzzük, félretesszük. A sonkát felkockázzuk, és a felszeletelt újhagymával lepirítjuk. A sonkához tájékoztató árakat itt találnak.

Besamel mártást készítünk, fűszerezzük. Megreszeljük a sajtot és a besamelhez adjuk. Ráhalmozzuk a karfiolra és csőben sütjük. Ez a titok: az előfőzött alapanyagokra kerül a mártás és a sajt, és így kerül a sütőbe.

Arra figyeljünk oda, hogy ezt a fajta ételt mindig frissen tálaljuk, mert ha túl sokáig áll, a teteje hajlamos "összetöppedni", és nem lesz olyan szép. Finomnak persze finom marad, de a látvány, tudják, elsődleges szempont egy ételnél!

Ahol persze van egy olyan készülék, mint a szalamander, még könnyebb a dolog, mert azt  kimondottan a csőben sütéshez lehet használni.

De az otthoni  sütőben természetesen Önök is könnyen elkészíthetik ezt a gyors ételt. Roppanós zöldsaláta köretet ajánlunk hozzá.

Sonkás-sajtos karfiol csőben sütve 2

Sonkás-sajtos karfiol csőben sütve 2

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

 

Ajánlhatunk még egy remek zöldséges receptet?

 

Ha körülnéznének még húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sonkás, sajtos karfiol csőben sütve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.