Sonkás-sajtos karfiol csőben sütve

Hozzávalók, sonkás-sajtos karfiol csőben sütve

60 dkg karfiol
20 dkg sonka

bors
szerecsendió
15 dkg liszt
20 dkg vaj
4 db tojás
1 csomag petrezselyem
2 db újhagyma
0,5 liter tej
30 dkg trappista sajt

 

Sonkás-sajtos karfiol csőben sütve

Sonkás-sajtos karfiol csőben sütve

 

A sonkás-sajtos karfiol csőben sütve recept elkészítése

 

Már többször esett szó a csőben sütésről, avagy gratinírozásról, de még mindig nagy az érdeklődés e módozat iránt, ezért is gondoltuk, hogy mutatunk egy újabb variációt.

A karfiolt előre megfőzzük, félretesszük. A sonkát felkockázzuk, és a felszeletelt újhagymával lepirítjuk. A sonkához tájékoztató árakat itt találnak.

Besamel mártást készítünk, fűszerezzük. Megreszeljük a sajtot és a besamelhez adjuk. Ráhalmozzuk a karfiolra és csőben sütjük. Ez a titok: az előfőzött alapanyagokra kerül a mártás és a sajt, és így kerül a sütőbe.

Arra figyeljünk oda, hogy ezt a fajta ételt mindig frissen tálaljuk, mert ha túl sokáig áll, a teteje hajlamos "összetöppedni", és nem lesz olyan szép. Finomnak persze finom marad, de a látvány, tudják, elsődleges szempont egy ételnél!

Ahol persze van egy olyan készülék, mint a szalamander, még könnyebb a dolog, mert azt  kimondottan a csőben sütéshez lehet használni.

De az otthoni  sütőben természetesen Önök is könnyen elkészíthetik ezt a gyors ételt. Roppanós zöldsaláta köretet ajánlunk hozzá.

Ajánlhatunk még egy remek zöldséges receptet?

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sonkás-sajtos karfiol csőben sütve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.