Sonkás, sajtos karfiol másképpen

A sonkás, sajtos karfiol másképpen recept hozzávalói

60 dkg karfiol, 20 dkg gépsonka, só, bors, szerecsendió, 15 dkg liszt, 20 dkg vaj, 4 db tojás, 1 csomag petrezselyemzöld, 2 db póréhagyma, 0,5 liter tej, 30 dkg trappista sajt

Sonkás, sajtos karfiol másképpen

Sonkás, sajtos karfiol másképpen

 

A sonkás, sajtos karfiol másképpen recept elkészítése

 

Egyszerű zöldséges receptet ajánlunk most, főszerepben a karfiol. Mártással kínáljuk. Aki nincs a húsos ételek mellett, a gépsonkát elhagyhatja a receptből, de tudják, nem véletlenül került bele. Nézzék meg, készítsék is el!

A karfiolt előfőzzük, ez kb. 18-20 perc lesz, majd a rózsáira szedjük szét. A kockasonkát lepirítjuk a hagymával. Karfiolhoz aktuális árat itt találnak.

Készítünk egy fűszeres besamelmártást, reszelt sajttal ízesítjük, beleütünk egy tojást. Összekeverjük, főzzük, hogy jó, sűrű masszát kapjunk végeredményként. A besamelhez itt találnak egy másik tippet.

A karfiolt tányérra tesszük, majd a tetejére öntjük a masszát, és betesszük a sütőbe, kb. 20-25 percig sütjük, és készen is vagyunk. Roppanós zöldsaláta lesz a körete, petrezselyemzöld a díszítése. Desszertnek készíthetünk sárgabarackjégkrémből kelyhet, amit díszítünk csokoládéval, eperöntetttel, ostyával, pirított mandulával.

Ehhez a karakterhez egy jó szürkebarátot javaslunk, aki szereti a bort, lehetőleg a Balaton-felvidékről származót.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sonkás, sajtos karfiol másképpen
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.