Spárga hollandi mártással

Hozzávalók, spárga hollandi mártással

1,5 kg fehér spárga

cukor
12 db tojás
3 dl tejszín
35 dkg vaj
3 db citrom
tárkonylevél
cayenne-i bors

 

 

A spárga hollandi mártással recept elkészítése

 

A spárgákat megpucoljuk, vigyázva a spárgafejekre. Végeiket 1-2 cm- re levágjuk. Edénybe rakjuk, leöntjük sós, cukros forró vízzel, beletesszük a citromok levét és felforraljuk. Saját levében hagyjuk tálalásig. A spárgához aktuális árat itt találnak. Szezonon kívül is!

Elkészítjük a mártást: vízfürdőt készítünk, közben a vajat felmelegítjük, a tetejéről pedig eltávolítjuk az írót. Langyos állapotában tartjuk melegen. A tojást és a tejszínt habüstbe rakjuk, majd így vízfürdőre helyezzük, és habverővel, gyors mozdulatokkal habosra keverjük. Vigyázzunk rá, hogy a víz ne forrjon, mert akkor kicsapódik a mártás.

 

Spárga hollandi mártással2

Spárga hollandi mártással2

 

Ha besűrűsödött, levesszük a vízfürdőről, és belekeverjük a vékony sugárba öntött vajat. Sóval, borssal és a citrom levével ízesítjük. Ha szeretjük a pikánsabb dolgokat, az ecetes tárkonylevelet lecsepegtetjük, finomra vágjuk és a mártásba keverjük: így lesz a hollandiból bearni mártás. A teljes videóreceptet itt találják.

 

Spárga hollandi mártással

Spárga hollandi mártással

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Édességre gondolt? Kattintson ide, nézzen körül! Húsételek között szeretne böngészni, csirkemell, pulykacomb, marha hátszín, sertéscomb? Nem probléma, széles a választék, nézzen körül itt! vagy talán egy jó leves? Itt lehet válogatni!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Spárga hollandi mártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.