Spárga őszibarackos eperrel

A spárga őszibarackos eperrel recept hozzávalói

10 dkg újhagyma, 15 dkg őszibarack, 20 dkg eper, 3 evőkanál édes mustár, 3 evőkanál fehér balzsamecet, 6 evőkanál tökmagolaj, só, bors, 50 dkg spárga, só, cukor, 1 csomó gyermekláncfű, 8 dkg parmezán, 3 db tojás, fél evőkanál fehér szezámmag, 4 evőkanál liszt, fehérbors, 1 dl olaj

Spárga őszibarackos eperrel

Spárga őszibarackos eperrel

 

A spárga őszibarackos eperrel recept elkészítése

 

Készülünk a spárgaszezonra: jónéhány receptet adunk hozzá, nem véletlenül. Nem akarjuk most elismételni, mennyire egészséges, mennyire spéci íze van, mert sokszor elmondtuk. Ez most egy gyümölcsös variáció, nekünk nagyon bejött. Nézzék meg, készítsék el Önök is! A spárgához árat itt találnak, látható, hogy szezonon kívül sem maradunk spárga nélkül.

A hagymát megtisztítjuk, 3 mm vastag kockára vágjuk, az epret és a barackot hasonlóan daraboljuk. Mustárt, balzsamecetet, tökmagolajat, sót, borsot keverünk össze az eperrel, barackkal, hagymával. Azt hiszem, kicsit talán meglepő lehet a párosítás, de tudjuk: mindig a végeredmény számít.

A spárgát megtisztítjuk, végét levágjuk, és sós, cukros vízben megfőzzük. Figyelem: jeges vízben azonnal lehűtjük, leszárítjuk! A gyermekláncfűt szintén megmossuk, leszárítjuk.

A parmezánt, tojást, szezámot és lisztet összekeverjük sóval, borssal., a spárgákat a tésztába forgatjuk, forró olajban nagyon gyorsan kisütjük. Azonnal tálaljuk!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Spárga őszibarackos eperrel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.