Spárga parmezánnal, eperrel

A spárga parmezánnal recept hozzávalói

  • 10 dkg újhagyma,
  • 15 dkg őszibarack,
  • 20 dkg eper,
  • 3 evőkanál édes mustár,
  • 3 evőkanál fehér balzsamecet,
  • 6 evőkanál tökmagolaj,
  • só,
  • bors,
  • 50 dkg spárga,
  • cukor,
  • 1 csomó gyermekláncfű,
  • 8 dkg parmezán,
  • 3 db tojás,
  • fél evőkanál fehér szezámmag,
  • 4 evőkanál liszt,
  • fehérbors,
  • 1 dl olaj,
  • aszalt szilva
Spárga parmezánnal, eperrel

Spárga parmezánnal, eperrel

 

A spárga parmezánnal, eperrel recept elkészítése

 

Ez a recept természetesen spárgaszezonban aktuális igazán, friss spárgával, de mivel bármikor hozzá lehet jutni, így bármikor elkészíthető. Nézzék is meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk, hogy a hagymát megtisztítjuk, majd 3 mm vastag kockára vágjuk. Az epret és a barackot hasonlóan daraboljuk, valamint adhatunk hozzá egy kevés aszalt szilvát is.

Mindezek után mustárt, balzsamecetet, tökmagolajat, sót, borsot keverünk össze az eperrel, barackkal, hagymával. Kicsit talán meglepő lehet a párosítás, de tudjuk, hogy  mindig a végeredmény számít, hallgassanak ránk!

Jöhet a spárga, amit megtisztítunk, a végét levágjuk, végül pedig sós, cukros vízben megfőzzük. Figyelem, egy apró praktika következik, méghozzá az, hogy jeges vízben azonnal lehűtjük, leszárítjuk! A gyermekláncfűt szintén megmossuk, leszárítjuk. Spárgához aktuális árat itt találnak.

Végül a parmezánt, a tojást, a szezámmagot és a lisztet összekeverjük sóval, borssal, majd a spárgákat ebbe a tésztába forgatjuk, és forró olajban nagyon gyorsan kisütjük. Azonnal tálaljuk!

 

És még egy spárgarecept, a biztonság kedvéért!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Spárga parmezánnal, eperrel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.