Szárnyasmájjal töltött hagyma

 

Hozzávalók

4 db húsos hagyma
30 dkg szárnyasmáj
1 dl vörösbor
1 db alma
majoranna
10 dkg vaj

bors

 

Szárnyasmájjal töltött hagyma

Szárnyasmájjal töltött hagyma

 

A szárnyasmájjal töltött hagyma recept elkészítése

 

A hámozatlan tisztított hagyma felső harmadát levágjuk, tetőként használjuk. Az alsó részt levágjuk, talapzatként használjuk.

Sütőlemezre helyezzük, 200 fokon 40 percig sütjük. 20 perc után hozzáadjuk a tetőket. Közben a májat vékony szeletekre vágjuk, vörösborral marináljuk, majorannával ízesítjük.

Az almát kimagozzuk, vékonyra reszeljük. A májat leszárítjuk. A hagyma belsejét óvatosan eltávolítjuk, felét összevágjuk, 3 dkg vajon megpirítjuk.

Hozzáadjuk az almát, sót, borsot, a májat és a fűszereket. Ezzel a szárnyas májtöltelékkel töltjük be a hagymákat. Burgonyakörettel tálaljuk, vajjal bőven locsoljuk.

Egy másfajta töltött receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szárnyasmájjal töltött hagyma
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.