Székelykáposzta

Hozzávalók, székelykáposzta

  • 1 kg savanyú káposzta,
  • 50 dkg sertéscomb,
  • 10 dkg zsír,
  • 10 dkg szalonna,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • 2 dkg fokhagyma,
  • kömény,
  • borsikafű,
  • bors,
  • fűszerpaprika,
  • 2 dl tejföl,
  • só,
  • ételízesítő
Székelykáposzta

Székelykáposzta

A székelykáposzta elkészítése

Ezt bizony szeretjük. És persze ahány háziszakács, annyiféleképpen készülhet, nos, ez a mi javaslatunk egy jó székelykáposztára!

Sertészsíron a felkockázott szalonnát üvegesre hevítjük, s rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Áthevítjük, kevés fűszerpaprikával megszórjuk, és oldjuk a színét, majd felengedjük vízzel. Ízesítjük borssal, ételízesítővel, őrölt köménnyel és borsikafűvel. Felforraljuk.

Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst. Amikor a hús félpuha, rátesszük a káposztát. Ha a káposzta túl savanyú, mossuk ki, ha pedig hosszú szálasra van gyalulva, akkor vágjuk meg. Borsikafűvel, avagy csomborral még utóízesítjük, ha szükségesnek érezzük. Sertéscombhoz aktuális árat itt találnak.

Készre főzzük. Tejfölös habarással bekötjük az ételt. Jól kiforraljuk, és tálaljuk, a tetejét kikevert tejföllel díszítjük. Káposztával készülő Mit főzzünk ma?-receptek között itt válogathat.

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Székelykáposzta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.