Tejszínes, kapros töltött cukkini

Hozzávalók, tejszínes, kapros töltött cukkini

2 db cukkini
20 dkg darált sertéshús
10 dkg gomba
10 dkg bacon szalonna
10 dkg burizs
1 db tojás
5 dkg füstölt sajt
1 dl tejszín
2 dkg keményítő
fél csomag kapor
vaj

őrölt bors
olívaolaj
kakukkfű
borsikafű

 

Tejszínes, kapros töltött cukkini

Tejszínes, kapros töltött cukkini

 

A tejszínes, kapros töltött cukkini recept elkészítése

 

A cukkinit előkészítjük. Megmossuk, a két végét levágjuk. A törzsek közepét kivágjuk; ezt és a levágott részt összekockázzuk, majd a tálba a cukkinitörzsek mellé rakjuk. Megszórjuk az egészet ételízesítővel, pici sóval, valamint kakukk-, és borsikafűvel. A töltelékhez a burizst ételízesítős vízben megfőzzük. A burizshez aktuális árat itt találnak.

Előkészítjük a finomra vágott hagymát, az apróra vágott gombát, és a felkockázott
baconszalonnát. A szalonnán a hagymát üvegesre pirítjuk, rátesszük a darált sertéshúst. Jól átpirítjuk, és hozzátesszük a gombát. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel. Lepirítjuk.

Hozzákeverjük a burizst. Jól összekeverjük, megfogatjuk a tojással (ha lágy lenne a töltelékünk, tehetünk bele kevés zsemlemorzsát, vagy a tűzhelyre téve a tojással összehúzathatjuk).

Betöltjük a cukkinitörzseket. A tetejére nagy csipet reszelt füstölt sajtot teszünk. Megszórjuk enyhén zsemlemorzsával, így a sajt nem folyik le róla.

Tejszínt vagy joghurtot elkeverünk kevés étkezési keményítővel. Beletesszük az apróra vágott kaprot, és körbeöntjük vele a töltött cukkinit. Sütőben készre sütjük.

Egy más karakterű cukkinis receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tejszínes, kapros töltött cukkini
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.