Tejszínes karalábé

A tejszínes karalábé recept hozzávalói

2 db karalábé, 2 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, 4 dl zöldségleves, 1 dl tejszín, só, őrölt bors, frissen reszelt szerecsendió

Tejszínes karalábé

Tejszínes karalábé

 

A tejszínes karalábé recept elkészítése

 

Karalábé, természetesen egy kicsit másképp. Mi adtunk hozzá egy kis csirkét a Mit főzzünk ma? műsorában, de ez nem kötelező, mert önmagában is százszázalékosan megállja a helyét. Nagyon reméljük, hogy tetszeni fog. Ha igen, nincs más hátra, nézzék meg, és készítsék is el így!

Először is a karalábé leveleit a szárral együtt levágjuk a gumóról, a gyenge leveleket megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A gumókat körben meghámozzuk, és 1 cm vastag szeletekre, majd rudacskákra vágjuk. Olcsó és remek zöldségről van szó, aktuális árat itt találnak hozzá.

Amint az előkészületekkel megvagyunk, egy nagy lábosban megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, és közepes hőnél halványsárgára pirítjuk. Lepirítjuk a karalábét, frissen reszelt szerecsendiót, ebből nem kell sok.

Hozzáöntjük a hozzávalókban említett zöldséglevest, majd az egészet jól elkeverjük, közben megsózzuk, megborsozzuk. 10-15 percig kis lángon lefedve hagyjuk lassan fortyogni, míg megpuhul a karalábé, és a mártás szépen besűrűsödik.

Tejszínnel felöntjük - ezzel finomítjuk egy kicsit a levesünket, mivel a tejszín selymessé teszi, megadja a hangulatát. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, végül a tetejére szórjuk a csíkokra vágott leveleket.

Egyszerű roston sült csirkét készítettünk még a főzelékhez, de hús nélkül is fogyasztható. Ha a rostonsütésnél megakadnának, ne tegyék, itt egy remek tipp. Klasszikusan mélytányérba tálaljuk, mi a Mit főzzünk ma? műsorában lapos tányért választottunk, a tejszínes karalábé mellé helyezzük a csirkét, paradicsommal díszítettük. Burgonyapürével is tálalhatjuk. Nos, ennyire egyszerű volt, elkészítik, ugye?

 

Egy másik karalábés receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tejszínes karalábé
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.