Tejszínes karalábé

 

Hozzávalók

2 db karalábé, 2 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, 4 dl zöldségleves, 1 dl tejszín, só, őrölt bors, frissen reszelt szerecsendió

 

Tejszínes karalábé

Tejszínes karalábé

 

A tejszínes karalábé recept elkészítése

 

A karalábé leveleit a szárral együtt levágjuk a gumóról, a gyenge leveleket megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A gumókat körben meghámozzuk, és 1 cm vastag szeletekre, majd rudacskákra vágjuk.

Egy nagy lábosban megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, és közepes hőnél halványsárgára pirítjuk. Lepirítjuk a karalábét, frissen reszelt szerecsendiót, ebből nem kell sok.

Hozzáöntjük a levest és az egészet jól elkeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. 10-15 percig kis lángon lefedve hagyjuk lassan fortyogni, míg megpuhul a karalábé, és a mártás szépen besűrűsödik.

Tejszínnel felöntjük - ezzel finomítjuk egy kicsit a levesünket, mivel a tejszín selymessé teszi a főzeléket. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, a tetejére szórjuk a csíkokra vágott leveleket.

Roston sült csirkét készítettünk még a főzelékhez, de hús nélkül is fogyasztható. Klasszikusan mélytányérba tálaljuk, mi a műsorban lapos tányért választunk, a tejszínes karalábé mellé helyezzük a csirkét, paradicsommal díszítettük. Burgonyapürével is tálalhatjuk.

Egy másik karalábés receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tejszínes karalábé
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.