Töltött uborka, kicsit másképp

A töltött uborka, kicsit másképp recept hozzávalói

40 dkg fogasfilé, bőr és szálka nélkül, 6 szelet toastkenyér, 10 evőkanál citromlé, 20 dkg folyami rákhús, 5 dkg újhagyma, 4 db fürtös uborka, 1 dl tejszín, 1 csomag kapor, só, fehérbors, 2 dl zöldségalaplé

Töltött uborka, kicsit másképp

Töltött uborka, kicsit másképp

 

A töltött uborka, kicsit másképp recept elkészítése

 

Ha egy kicsit is ügyesek vagyunk, akkor szinte bármivel tudunk töltött ételt készíteni. Most az uborkát választottuk, és a töltelék sem lesz mindennapi. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A kockára vágott fogasfilét citromlébe áztatjuk kb. 1 órát. Összevágjuk finomra a rákhúst, hozzáadjuk a pirított újhagymát, sót, borsot, a fogashúst, majd jéghideg tejszínnel lepürésítjük. Kevés kaprot adunk hozzá. A fogasfiléhez aktuális árat itt találnak.

Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát eltávolítjuk. Zöldségalaplében előfőzzük, lehűtjük. A halkrémmel betöltjük. Serpenyőben kevés alaplében fedő alatt készre pároljuk.

Az alapléhez hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, mártássűrítőt, például keményítőt, citromlevet, cukrot, tejszínt. Tálaláskor a kapormártással áthúzzuk a töltött uborkát.

 

Egy más karakterű töltött receptért kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött uborka, kicsit másképp
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.