Töltött uborka, kicsit másképp

Hozzávalók, töltött uborka, kicsit másképp

40 dkg fogasfilé, bőr és szálka nélkül
6 szelet toastkenyér
10 evőkanál citromlé
20 dkg folyami rákhús
5 dkg újhagyma
4 db uborka (fürtös)
1 dl tejszín
1 csomag kapor

fehérbors
2 dl zöldségalaplé

 

Töltött uborka, kicsit másképp

Töltött uborka, kicsit másképp

 

A töltött uborka, kicsit másképp recept elkészítése

 

A kockára vágott fogasfilét citromlébe áztatjuk kb. 1 órát. Összevágjuk finomra a rákhúst, hozzáadjuk a pirított újhagymát, sót, borsot, a fogashúst, majd jéghideg tejszínnel lepürésítjük. Kevés kaprot adunk hozzá. A fogasfiléhez aktuális árat itt találnak.

Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát eltávolítjuk. Zöldségalaplében előfőzzük, lehűtjük. A halkrémmel betöltjük. Serpenyőben kevés alaplében fedő alatt készre pároljuk.

Az alapléhez hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, mártássűrítőt, például keményítőt, citromlevet, cukrot, tejszínt. Tálaláskor a kapormártással áthúzzuk a töltött uborkát.

Egy más karakterű töltött receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött uborka, kicsit másképp
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.