Töltött zeller fokhagymás rákkal

 

A töltött zeller fokhagymás rákkal recept hozzávalói

1 kg zellergumó, só, babérlevél, 1 citrom leve, 0,5 kg burgonya, 2,5 dl tejszín, 2-3 dkg fokhagyma, 12 db főtt zalai rák, bors, petrezselyemzöld

Töltött zeller fokhagymás rákkal

Töltött zeller fokhagymás rákkal

 

A töltött zeller fokhagymás rákkal recept elkészítése

 

Régen a folyami rák a szegények eledele volt, mára azonban luxuscikké vált. Hát, változnak az idők. Amúgy egyébként a töltött zeller magában is kiváló, de első körben próbálják ki így!

A tisztított zellerek közepét kivájjuk. Apró darabokra vágjuk a kivájt részeket, majd  serpenyőben megpirítjuk a petrezselyemzölddel együtt. Felöntjük tejszínnel.

Közben a burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük, megtisztítjuk. A zellert a burgonyával összekeverjük, sózzuk, visszatöltjük a zellerekbe. 200 fokon 25 percig sütjük.

A rákot forró vajban fokhagymával és petrezselyemzölddel megsütjük, sózzuk, borsozzuk. A töltött zellert rövid ideig puhítjuk. A rákokat a töltött zeller tetejére tesszük tálaláskor. Részletes tájékoztatót a folyami rákokról, azon belül is a zalai rákról itt találnak. A folyami rákhoz aktuális árat itt találnak.

Természetesen lime-mal díszített citromjégkrémet kínálunk desszertnek.

 

2

2

 

Egy más jellegű töltött receptért kattintsanak ide!

 

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött zeller fokhagymás rákkal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.