Töltött zeller fokhagymás rákkal

 

Hozzávalók

1 kg zellergumó

babérlevél
1 citrom leve
0,5 kg burgonya
2,5 dl tejszín
2-3 dkg fokhagyma
12 db főtt zalai rák
bors
petrezselyemzöld

 

Töltött zeller fokhagymás rákkal

Töltött zeller fokhagymás rákkal

 

A töltött zeller fokhagymás rákkal recept elkészítése

 

A tisztított zellerek közepét kivájjuk. Apró darabokra vágjuk a kivájt részeket, majd  serpenyőben megpirítjuk a petrezselyemzölddel együtt. Felöntjük tejszínnel.

Közben a burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük, megtisztítjuk. A zellert a burgonyával összekeverjük, sózzuk, visszatöltjük a zellerekbe. 200 fokon 25 percig sütjük.

A rákot forró vajban fokhagymával és petrezselyemzölddel megsütjük, sózzuk, borsozzuk. A töltött zellert rövid ideig puhítjuk. A rákokat a töltött zeller tetejére tesszük tálaláskor. Részletes tájékoztatót a folyami rákokról, azon belül is a zalai rákról itt találnak. A folyami rákhoz aktuális árat itt találnak.

Természetesen lime-mal díszített citromjégkrémet kínálunk desszertnek.

 

2

2

 

Egy más jellegű töltött receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött zeller fokhagymás rákkal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.