Vöröskáposzta, csirkehússal töltve

Hozzávalók, vöröskáposzta, csirkehússal töltve

12 levél vöröskáposzta,
3 szelet kenyér,
5 dkg bacon,
1 fej vöröshagyma,
30 dkg csirkemell,
1,5 dl tejszín,
szegfűszeg,
szegfűbors,
só,
bors,
2 dl tejföl,
1 db tojássárgája,
8 dkg zeller,
1 db kaliforniai paprika,
8 dkg sárgarépa

 

 

Sok-sok töltött receptet adtunk már, és fogunk is adni, egyszerűen azért, mert szeretjük. Nem csak mi, Önök is, ez a tapasztalat. Régi szlogenünk, hogy a konyhában csak a fantázia szabhat határt egy-egy étel elkészítésénél, így van ez most is. Jó sütést-főzést!

 

A vöröskáposzta, csirkehússal töltve recept elkészítése

 

A sós vízzel teli fazekat feltesszük a főzőlapra. Amikor forrni kezd, belehelyezzük a káposztát. Lila káposztát választottunk, mert annak gyengébb az íze.

A húst apró kockára vágjuk fel. A kenyeret is kockákra vágjuk, lehet bármilyen kenyér, mi most fehérkenyeret választottunk. Egy kicsit megpirítjuk a sütőben. Nem szabad nagyon megpirítani, mert kenyérnek majd fel kell szívnia a tojás sárgáját. A káposztát kivesszük, ne ijedjenek meg, ha lila lesz a kezük citromlével el tudják távolítani a lila színt a kezükről. A tojás sárgáját és a fehérjét elválasztjuk. A pirított zsemlekockához adjuk a sárgáját összekeverjük és félretesszük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A bacont felkockázzuk és a zsírjára pirítjuk. Természetesen ha vegetáriánusoknak készítjük ezt az ételt, akkor a bacont és a húst ki kell hagyni, a csirke helyett válasszanak valamilyen más zöldséget. Hagymát is felszeljük, piros kaliforniai paprikát is adunk a pirított szalonnához, nem csak az íze, de a színe miatt is. A szegfűborssal megszórjuk, melyet előtte összetörtünk. Csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Julienne-re vágott répát, zellert adunk még a pirított szalonnához. Amikor már megpárolódtak a zöldségek, kevés tejszínt adunk hozzá, visszaforraljuk. Ha nem elég sűrű, lisztet adunk hozzá. Hozzáadjuk a tojásos pirított kenyeret, az egészet összekeverjük.

Káposztalevélbe beletesszük a tölteléket, becsomagoljuk, s a jénaiba rakjuk. Tejföllel megöntözzük, 180 fokon pedig készre sütjük. Amikor a tejföl piroskás színű, akkor jó. Tálalásnál kaporral és paradicsommal díszítjük.

A teljes videóreceptet itt találják!

És itt egy másfajta töltött ajánlat!

 

Vöröskáposzta, csirkehússal töltve

Vöröskáposzta, csirkehússal töltve

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vöröskáposzta, csirkehússal töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.