Zelleres lecsós borda

A zelleres lecsós borda recept hozzávalói

60 dkg kicsontozott rövidkaraj 8 vékony szeletre vágva, 30 dkg póréhagyma, 2-2 db sárga és piros húsú paprika, 30 dkg paradicsom, 4 vastag szár szárzeller zöldjével, só, bors, 4 evőkanál  olaj, 1 kiskanál pirospaprika

Zelleres lecsós borda

Zelleres lecsós borda

 

Ez egy igazi házi recept, mélyen építkezve a magyar konyha hagyományaira. Persze a lecsó kicsit másképp készül, ahogyan azt a Mit főzzünk ma? konyhájában már megszokhatták, nézzék meg, és készítsék is el így!

 

A zelleres lecsós borda elkészítése

 

A hússzeleteket leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet, majd folpackkal betakarva kissé kiverjük. Bár a rövidkaraj mindennek nevezhető, csak ritkaságnak nem, azért biztonság kedvéért adunk hozzá ártájékoztatót, biztos, ami biztos!

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a paprikákat 2-3 cm-es szeletekre-csíkokra vágjuk. A paradicsomokat 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, és vékony gerezdekre szeljük. A zellerszárakat felkarikázzuk, a zöldjüket (néhány szép levél kivételével) nem túl finomra aprítjuk.

A hússzeleteket meghintjük sóval és borssal, mindkét oldalukat pirosra sütjük a felforrósított olajban, félretesszük. A zsiradékban megfonnyasztjuk a pórét, elkeverjük a pirospaprikával, felöntjük fél dl vízzel, kissé megsózzuk, 2-3 percig forraljuk.

A póréhoz adjuk a paradicsomot, paprikát, a zellert és a zellerzöldet, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön 15-20 percig főzzük. Beletesszük - ágyazzuk a hússzeleteket, ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, jól összeforrósítjuk. A húst tálra rendezzük, bevonjuk a zelleres lecsóval, és a félretett zellerlevelekkel díszítve kínáljuk. Tejszínes burgonyapüré, petrezselymes újburgonya, párolt rizs illik hozzá.

 

Itt találnak egy másik lecsós receptet!

 

Persze, hogy a fenti lecsó egy kicsit másképpen készül, mint ez az étel, de benne van a pakliban, hogy valami másra is kíváncsiak lennének. Igaz? Semmi gond, itt egy teljesen más típusú receptajánlat, nézzék meg ezt is!

Jó étvágyat kívánunk!

Egy rövid ajánlót engedjenek meg nekünk: böngésszék bátran a mitfozzunkma.hu oldalt, mert, ahogy mondani szoktuk, nincs 60 000, de még 20 000 receptünk se, mert minket nem a mennyiség, hanem a minőség vezérel:). No meg persze az alapgondolatunk: Mit főzzünk ma? - Európa és a világ ízei magyarul. Köszönjük a figyelmet, böngésszenek bátran!

Cím
recipe image
Recept neve
Zelleres lecsós borda
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.