Zöldséges lasagne

A zöldséges lasagne recept hozzávalói

25 dkg lasagne tészta, 8 dkg répa, 8 dkg brokkoli, 8 dkg karfiol, 8 dkg zöldbab, 4 db paradicsom, oregánó, provence-i fűszerkeverék, majoranna, só

A mártáshoz:

10 dkg trappista sajt, 3 db paradicsom, 20 dkg vaj, 10 dkg liszt, 5 dl tej, 2 dl tejszín

Zöldséges lasagne

Zöldséges lasagne

 

A zöldséges lasagne recept elkészítése

 

Igen, most mellőzzük a húst, mert vannak ilyen napok, amikor a zöldségeket preferáljuk. Garantáljuk, hogy senkit nem ér semmilyen veszteség, nagyon remek ételt varázsolunk ma. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Egy edényben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Lepirítjuk, felöntjük tejjel, megsózzuk. Beletesszük az oregánót, a majorannát, a provence-it, és végül a tejszínt. Kiforraljuk.

A zöldségeket sós vízben kifőzzük, nem túl puhára. Egy tűzálló tálba kevés mártást teszünk, rá a tésztát, arra a zöldségeket, majd a mártást, és ezt így folytatjuk addig, amíg
el az alapanyagunk nem fogy. A lasagne tésztához aktuális árat itt találnak.

 

2

2

 

A tetejére karikázott paradicsomot teszünk, és sajtot reszelünk, majd 155 fokon 45 percig sütjük. Tényleg egészséges és finom!

 

Egy másik zöldséges receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Zöldséges lasagne
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.