Zöldséges lóbabragu füstölt csülökkel

A zöldséges lóbabragu füstölt csülökkel recept hozzávalói

30 dkg lóbab (nagy szemű bab), só, bors, 5 dkg sárgarépa, 1 db füstölt csülök, babérlevél, 2 db paradicsom, 1 db paprika, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál paradicsompüré, 1 csomag újhagyma, 5 dkg szalonna, vaj

Zöldséges lóbabragu füstölt csülökkel

Zöldséges lóbabragu füstölt csülökkel

 

A zöldséges lóbabragu füstölt csülökkel recept elkészítése

 

Természetesen nem csak a babos ételek kedvelőinek készült ez a recept. A nagy szemű bab íze erőteljes, a zöldségeket ennek megfelelően válogattuk hozzá. És persze praktika is van a receptben. Nézzék meg, készítsék el így!

A csülköt a lóbabbal babérleveles vízben már előre puhára főztük. A csülökhöz aktuális árat itt találnak.

Vajat olvasztunk, hagymát pirítunk benne, hozzáadjuk a fokhagymát, a sárgarépát és egy kanál paradicsompürét. Ennél az ételnél a paradicsompüré lepirítása nagyon fontos.

Apró kockára vágjuk fel a szalonnát, hozzáadjuk, majd következnek a zöldségek, végül a lóbab, felengedjük, kiforraljuk. A csülköt felszeleteljük. Tálalásnál alulra kerül a ragu, rá a csülökszeletek.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

 

Itt van még egy kiváló csülökrecept!

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lóbabragu zöldséggel és füstölt csülökkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.