Zöldséges lóbabragu füstölt csülökkel

A zöldséges lóbabragu füstölt csülökkel recept hozzávalói

30 dkg lóbab (nagy szemű bab), só, bors, 5 dkg sárgarépa, 1 db füstölt csülök, babérlevél, 2 db paradicsom, 1 db paprika, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál paradicsompüré, 1 csomag újhagyma, 5 dkg szalonna, vaj

Zöldséges lóbabragu füstölt csülökkel

Zöldséges lóbabragu füstölt csülökkel

 

A zöldséges lóbabragu füstölt csülökkel recept elkészítése

 

Természetesen nem csak a babos ételek kedvelőinek készült ez a recept, de azért arra készülni kell, hogy nem tartozik a könnyű ételek közé. Alap szempont, hogy a nagy szemű bab íze erőteljes, éppen ezért a zöldségeket ennek megfelelően válogattuk hozzá. És ahogyan azt már a Mit főzzünk ma? oldalán megszokhatták, persze praktika is van a receptben. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Egy fontos mozzanat, már rögtön itt az elején: a csülköt a lóbabbal együtt, babérleveles vízben már előre puhára főztük. A csülökhöz aktuális árat itt találnak.

Amint ezzel megvagyunk, vajat olvasztunk, hagymát pirítunk benne, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a sárgarépát, valamint egy kanál paradicsompürét. Figyeljünk, mert ennél az ételnél a paradicsompüré lepirítása nagyon fontos!

Mindezek után apró kockára vágjuk fel a szalonnát, hozzáadjuk, majd következnek a zöldségek, végül a lóbab. Felengedjük vízzel vagy alaplével, majd kiforraljuk. A puhára főtt csülköt felszeleteljük. És jöhet is a tálalás: alulra kerül a ragu, rá pedig a csülökszeletek.

 

Itt találnak egy másik kiváló csülökreceptet!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.